Montenegro Airlines Beograd

Kontakt info

Montenegro Airlines


Adresa:

Knez Mihailova 23, 11000 Beograd, Srbija

Šalter na aerodromu:

Aerodrom Nikola Tesla, 11000 Beograd, Srbija

Telefon:

+381 (11) 2621 122

Fax:

+381 (11) 2181-861

Email:

booking@montenegroairlines.com

Sajt:

www.montenegroairlines.com


Radno vreme

Ponedeljak - Subota

09h - 21h

Nedelja

09h - 16h

O nama

Kompanija Montenegro Airlines je osnovana 24. oktobra 1994. godine. Registrovana je za obavljanje redovnog domaćeg i međunarodnog putničkog saobraćaja i charter saobraćaja, kao i za prevoz prtljaga i pošte.
Kako je godinama rasla kompanija, flota i broj zaposlenih, Montenegro Airlines se razvijao u modernu instituciju koja posluje u skladu sa savremenim svjetskim standardima o čemu svjedoče naši zadovoljni putnici, ali i brojni dobijeni sertifikati.
Sama ideja o osnivanju crnogorske avio-kompanije postojala je mnogo duže, a početkom devedesetih je ova ideja detaljno elaborirana u Vladinoj Agenciji za prestruktuiranje privrede i strana ulaganja, kada je i konstatovano da saobraćajna povezanost Crne Gore sa svijetom ne odgovara potrebama savremenog turizma, kao ni potrebama poslovnih ljudi.
Danas Montenegro Airlines održava redovan saobraćaj ka Cirihu, Frankfurtu, Dizeldorfu, Rimu, Parizu, Ljubljani, Beču, Beogradu, Moskvi, Lionu i Kopenhagenu, uspješno uspostavljući vazdušni most između Crne Gore i Evrope.
Pored redovnih, mnoge destinacije našle su se na karti naših charter letova: Lajpcig, Berlin, Štutgart, Nirnberg, Miluz, Dol, Nant, Bari, Brindizi, Napulj, Atina, Krf, Rodos, Skijatos, Istanbul, Tel Aviv, Riga, Hurgada, Brno, Ostrava, Grac, Klagenfurt, Katanija i drugi.
Flotu Montenegro Airlinesa danas čine 6 modernih letjelica od kojih su četiri tipa Embraer (tri tipa Embraer 195, jedna tipa Embraer 190) i dvije tipa Fokker 100. Razvojni planovi Montenegro Airlinesa se odnose na dalje inoviranje i proširenje flote avionima tipa Embraer 195. Osvajanje novih tržišta, otvaranje novih linija, povećanje broja rotacija ka postojećim destinacijama, povećanje broja putnika su ciljevi koji su pred kompanijom.

Mapa